We use cookies and other technologies on this website to enhance your user experience.
By clicking any link on this page you are giving your consent to our Privacy Policy and Cookies Policy.
Vesting Bourtange icon

Vesting Bourtange

1.11.0.0 for Android

The description of Vesting Bourtange

WELKOM IN HET JAAR 1742
Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde, ligt de vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.
In 1580 gaf Willem van Oranje opdracht om op een zandrug in het Bourtangermoeras, op de grens met het huidige Duitsland, een fort aan te leggen. In 1593 werd de vesting in opdracht van Willem Lodewijk van Nassau opgeworpen. Tussen 1593 en 1851 was Bourtange een belangrijke vesting. Toen de vesting in 1851 werd opgeheven ontstond een agrarisch dorp. Slechts een aantal gebouwen herinnerden nog aan de glorie van vroeger. In de jaren zestig van de vorige eeuw nam de gemeente Vlagtwedde het initiatief om de vesting te reconstrueren. Het plan werd uitgevoerd tussen 1967 en 1992. Wallen werden opnieuw opgeworpen, grachten werden gegraven en soldatenbarakken werden gebouwd. Bezoekers van het Bourtange van nu wanen zich eeuwen terug in de tijd. Maak kennis met de vesting die nooit werd ingenomen.

Musea
Uw bezoek aan de vesting is incompleet als u de diverse musea en exposities niet hebt gezien. In de vesting treft u een viertal gebouwen aan, waarin u een indrukwekkende reis maakt door de geschiedenis van Bourtange. In het informatiecentrum kunt u hiervoor een combinatie-entreekaart kopen.

Groepsbezoek
Voor elke groepsgrootte en elk budget kunnen leuke programma’s worden samengesteld.
Overnachten
Er zijn acht logementen met bedstee en vier logementen met een normaal bed. Schrik niet. U hoeft niet zittend te slapen in de bedstee, zoals vroeger het geval was! Op zoek naar een onvergetelijke romantische overnachting? Reserveer dan nu één van onze prachtige vestinglogementen.

Download nu deze gratis app en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, evenementen en acties
Wellicht tot ziens in het jaar 1742!

WILLKOMMEN IM JAHR 1742!
In der Nähe der deutschen Grenze im wunderschönen Westerwolde (Süd-Ost–Groningen) liegt die Festung Bourtange. Sie ist ein historisches Verteidigungsbauwerk ohne ihresgleichen. Die Festung Bourtange ist in jeder Hinsicht einmalig. Gegenwart und Vergangenheit gehen Hand in Hand in der kleinen gemütlichen Festungsstadt. Erleben Sie Bourtange und fühlen Sie sich in die Mitte des 18. Jahrhunderts zurückversetzt. Im Jahre 1580 gab Willem von Oranien den Auftrag, auf einem Sandrücken mitten im Moor, an der Grenze zu Deutschland, ein Fort anzulegen. Das war der Anfang von Bourtange. Besucher von heute fühlen sich in Bourtange um Jahrhunderte zurückversetzt in die damalige Zeit. Lernen Sie die Festung, die niemals eingenommen wurde, kennen.

WELCOME IN THE YEAR 1742!
In the fortress Bourtange there is very much to see. You will find in and around the fortress many interesting sights from earlier centuries. Buildings which previously had a military function, are now in use as a museum, overnight accommodation, restaurant or shop.
Download our free app to see all the information about the fortress Bourtange.
Show More

Vesting Bourtange Tags

Add Tags

By adding tag words that describe for Games&Apps, you're helping to make these Games and Apps be more discoverable by other APKPure users.

Additional Information

Advertisement
Previous versions
Similar to Vesting Bourtange
Comment Loading...
Ooops! No such content!
Popular Apps In Last 24 Hours
Recommended
Download
APKPure App