We use cookies and other technologies on this website to enhance your user experience.
By clicking any link on this page you are giving your consent to our Privacy Policy and Cookies Policy.
Mihai Eminescu, întreaga operă icon

Mihai Eminescu, întreaga operă

1.1 for Android

The description of Mihai Eminescu, întreaga operă App

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, Centrul European de Studii în Probleme Etnice al Academiei Române, Asociația Neamunit și Asociația Română de Geopolitică, Geoeconomie și Geocultură au inițiat relansarea gratuită a operei eminesciene în format digital pentru marele public. Proiectul este realizat cu sprijinul Academiei Române, care a conferit drepturile de autor necesare.
Mihai Eminescu este omul deplin al culturii române, iar Academia Română este sanctuarul în care Opera sa este îngrijită. De aceea, aplicația oferită este un semn de maturitate al societății românești contemporane care, ridicându-se deasupra preocupărilor de rutină, își redescoperă astfel unul dintre pilonii perenității sale.
Opera este împărțită pe secțiuni și volume:
1. Poezii (I-V)
2. Literatura populară (VI)
3. Proza literară (VII)
4. Teatru (VIII)
5. Publicistică (IX-XIII)
6. Traduceri filosofice (XIV)
7. Fragmentarium și Addenda (XV)
8. Corespondența (XVI)
În momentul de față sunt disponibile volumele sau capitolele care nu sunt sub formă de fotografie urmând ca, în versiunile ulterioare ale aplicației, să fie adăugate și acestea.
Aplicația are un motor de căutare relativ flexibil, axat pe cuvinte cheie sau expresii, care funcționează atât în interiorul fiecărui volum, cât și în întreaga operă. Totodată, există o bază de date, numită „căutare avansată”, unde întreaga operă poate fi grupată după localitatea în care a fost tipărită prima oară, anul primei publicări sau după volumul ediției de față.
Citatul zilei care, ori de către ori este posibil, redă în ziua curentă un citat din ziua corespunzătoare anului publicării istorice, are rolul de a ancora comparativ cititorul în epocă, dar mai ales în Opera eminesciană.
Prin intermediul unor astfel de tehnologii, Mihai Eminescu și întreaga sa operă pot ajunge în telefonul fiecărui utilizator, indiferent de timpul avut la dispoziție sau de pregătire: de la utilizatori novice (elevi, studenți, sau oameni simpli) interesați de o lectură parțială, până la utilizatori experimentați (intelectuali, academicieni, cercetători) care doresc să analizeze textele din punct de vedere științific.
Prin utilizarea aplicației, publicul va putea depăși clișeele deseori asociate cu numele lui Eminescu și, astfel, va descoperi un reper major și o conștiință națională deosebită. Prin scrierile sale a stabilit cadrul definitiv al limbii române literare și a contribuit la dezvoltarea a numeroase domenii: opera poetică reprezintă 5 volume din 16, în timp ce publicistica (vol. IX-XIII), la care adăugăm Fragmentarium-ul (vol. XV) reprezintă o importantă parte a operei sale. Restul scrierilor sunt constituite din proză, teatru, corespondență și literatura populară. Eminescu a fost un atent culegător al literaturii populare, lui datorându-i-se o bună parte din basmele copilăriei noastre, dar tot el era la curent și cu literatura universală a marilor civilizații antice, cu analizele contemporane pe marginea acestora, cu cele mai recente teorii din științele economice, lingvistică, și nu numai. De particular interes sunt analizele sale privind mecanismul dezvoltării și al subdezvoltării. Vom regăsi la Eminescu prefigurat întreg sistemul teoriilor moderne ale dependenței, care sunt foarte utile pentru înțelegerea plasării unei societăți în ordinea mondială. Paradigma sa a creșterii negative prin selecția negativă a elitelor, legea compensației, sunt încă de mare actualitate. Cititorul cu simțul acut al cotidianului se va regăsi în analizele de extraordinară acuitate și actualitate.

Echipa de proiect:

Ideea aplicației: Radu Baltasiu

Coordonatorul proiectului: Ovidiana Bulumac

Realizarea bazelor de date, stabilirea structurii și introducerea conținutului: Radu Baltasiu, Ovidiana Bulumac, Alin Bulumac, Augustin Poenaru, Ovidiu Solomon

Verificarea conținutului aplicației: Samira Cîrlig, Ioana Drăgoi

Integrarea informatică: Leonard Bușoi, Adrian Catrinoiu, Bogdan Catrinoiu

Elemente de grafică: Alin Bulumac

Design grafic: Ciprian Morega
Show More

Mihai Eminescu, întreaga operă App 1.1 Update

2019-03-21
- Funcționalitate de swipe back în majoritatea ecranelor.
- Am marcat toate volumele care încă nu au fost finalizate cu o trimitere către varianta web a aplicației, și ea în construcție.

Mihai Eminescu, întreaga operă Tags

Add Tags

By adding tag words that describe for Games&Apps, you're helping to make these Games and Apps be more discoverable by other APKPure users.

Additional App Information

Advertisement
Previous versions
 • V1.1 26.4 MB APK

  Mihai Eminescu, întreaga operă

  2019-03-21

  Mihai Eminescu, întreaga operă 1.1 (6)

  Update on: 2019-03-21

  App uploaded by: Phuc Tran

  Requires Android: Android 4.4+ (Kitkat, API 19)

  Signature: 159b1ade81464a4fb5414ba9d56094fde29d0303 Mihai Eminescu, întreaga operă 1.1(6) safe verified

  Screen DPI: 120-640dpi

  Architecture: universal

  File SHA1: 50bed3b8553994e3021a16a634a7b13f08a9b289

  File Size: 26.4 MB

  What's new:

  Download

Similar to Mihai Eminescu, întreaga operă
Comment Loading...
Ooops! No such content!
Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App