Sveto Pismo icon

Sveto Pismo APK

285 votes, 4.9/5

The description of Sveto Pismo

Sveto Pismo is the Orthodox Christian Holy Bible translated in Macedonian language, containing both Old and New Testament. Offers the users to read all the books in the Holy Bible, It also remembers the last three books and chapters the user read and offers four available font sizes. All the data in this app is local, so there is no need for active internet connection.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Свето Писмо е апликација која ја содржи Православната Библија на македонски јазик. Составена е од сите книги на Новиот и Стариот Завет. Овозможува лесен и брз пристап, за кој не е потребна активна интернет конекција. Нуди четири опции за големина на фонт. Ги памти последните три прочитани книги и глави за корисникот да може да продолжи со читањето. Во апликацијата се користи официјалниот превод на Светото Писмо на Македонската Православна Црква - Охридска Архиепископија, второто издание од 1991 г.
Show More
Sveto Pismo APK Version History
Request Sveto Pismo UpdateRequest Update
Sveto Pismo 1.5 for Android 4.0+ APK Download

Version: 1.5 (7) for Android 4.0+ (Ice Cream Sandwich, API 14)

Update on: 2016-01-01

Signature: bc17254b8617baa704b9ed86c465b798333d4689 Sveto Pismo 1.5(7) apk safe verified

APK File SHA1: 1dc64b626e9dccd72be2c2c29012270a6dce868b

What's new: Промена во приказот на последните прис More...

Download APK(5.0 MB)

Sveto Pismo 1.4 for Android 4.0+ APK Download

Version: 1.4 (6) for Android 4.0+ (Ice Cream Sandwich, API 14)

Update on: 2015-12-11

Signature: bc17254b8617baa704b9ed86c465b798333d4689 Sveto Pismo 1.4(6) apk safe verified

APK File SHA1: 05205063fd7db4a78238b62c283d81e6102f7fa9

What's new: Промена во приказот на последните прис More...

Download APK(5.0 MB)

Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App