Vitne i retten icon

Vitne i retten APK

27 votes, 2.9/5

The description of Vitne i retten

Hvert år møter ca. 70 000 mennesker som vitner i norske domstoler.

For noen kan det å bli innkalt som vitne i en rettssak skape uro og usikkerhet. Domstoladministrasjonen har derfor utviklet en informasjonsapp til unge vitner og fornærmede som tar sikte på å skape større trygghet rundt vitnesituasjonen.

Målgruppen for appen er 16 år og oppover. Appen har et enkelt og forståelig språk. Appen kan også være aktuell for voksne med begrenset kjennskap til rettssystemet.

Mobilapplikasjonen består av tre deler; ofte stilte spørsmål og svar, oversikt over aktører i retten, samt beskrivelse av rettssystemet.

***

I den første delen finner du svar på en rekke spørsmål som unge vitner og fornærmede ofte lurer på når de skal vitne i retten. Det kan være spørsmål som for eksempel;

Kan jeg ta med meg noen i rettssalen?

Hva skal jeg ha på meg?

Kan tiltalte stille meg spørsmål?

Er det journalister der?

***

Den andre delen, Hvem er hvem, består av en grafisk, interaktiv fremstilling av de ulike rettssals – og sakstypene. Her kan man manøvrere seg rundt i en rettssal og klikke seg inn på de ulike aktører for å få en beskrivelse av disse.

***

I den tredje delen finner du informasjon om rettssystemet som er særlig rettet mot vitner og fornærmede. Her finner du også en tidslinje/et hendelsesforløp fra en kriminell handling til straff gjennomføres. I tillegg finner du en fremstilling av sakens gang i retten i en ordinær straffesak og i en ordinær tvistesak, en juridisk ordliste (norsk og engelsk), samt kontaktinformasjon til politi og domstoler.

***

For å imøtekomme et enkelt og forståelig språk, har vi ikke tatt sikte på å dekke alle mulige henseender, og tar ikke sikte på å være strikt juridisk utfyllende og korrekt.

***

Appen er utviklet av Domstoladministrasjonen og Klapp Media

Show More
Vitne i retten APK Version History
Request Vitne i retten UpdateRequest Update
Vitne i retten 2.1 for Android 2.3.2+ APK Download

Version: 2.1 (12) for Android 2.3.2+ (Gingerbread, API 9)

Update on: 2016-03-22

Signature: b7c8636a388b5e1afd22bb51a63dcf474cdf2889 Vitne i retten 2.1(12) apk safe verified

APK File SHA1: b5ba92ef2c40af3143d6179b8b1ea4e542708fec

What's new: Fikset mindre stavefeil Oppdatert grafisk grensesnitt

Download APK(15.4 MB)

More From Developer
Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App