Varpaat kastuu icon

Varpaat kastuu APK

1 votes, 5.0/5

The description of Varpaat kastuu

Mobiili mediateos näyttää (paikannuksen ja korkeustiedon perusteella) kastuvatko varpaasi siinä missä olet jos merenpinta nousee ilmaston lämpenemisen vaikutuksesta yhden, viisi tai kymmenen metriä.

Teos toimii Turun keskustassa ja lähiympäristössä

Teos pohtii puoliksi leikillään ja puoliksi vakavissaan pitäisikö meidän huolestua merenpinnan noususta. Itämeren ympäristössä tilanne on maanpinnan nousun takia hankalampi arvioida. Teos yhdistääkin maanpinnan nousun, vaihtelevan merenpinnan korkeuden ja arvion globaalista merenpinnan noususta informatiiviseksi liikennevaloksi: Vihreä väri kertoo että meri tuskin nousee näin ylös, keltainen kertoo että pahimpana tulva-aikana meri voi nousta näin ylös, punainen kertoo että meri voisi nousta näin ylös vuosittain tulvan aikana ja jos punaisen lisäksi annetaan vuosiluku on se mallin mukainen arvaus koska meri nousisi näin ylös.

Tämä on taideteos eikä tarkka tieteellinen mallinnus tai mittalaite. Paikannus voi heittää 20-30 metriä eli teoksen antama korkeustieto on oikeasti paikasta jossain lähistöllä. Teos kannustaakin liikkumaan ympäriinsä ja tarkkailemaan ympäristöä. Turun korkeusvaihtelut ovat yllättävän suuria.

Korkeustieto perustuu Maanmittauslaitokselta 9.1.2016 ladattuun aineistoon.

Show More
Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App