We use cookies and other technologies on this website to enhance your user experience.
By clicking any link on this page you are giving your consent to our Privacy Policy and Cookies Policy.
Tweede Wereldoorlog in Leiden icon

Tweede Wereldoorlog in Leiden

1.0.11 for Android

The description of Tweede Wereldoorlog in Leiden

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Leiden het decor van veel gebeurtenissen. De stad leed af en toe onder oorlogshandelingen, zoals bij de bombardementen door de geallieerden die probeerden het transport van V2 raketten te verhinderen. De bezetting maakte het dagelijks leven moeilijk. Er was censuur, men mocht niet alles zeggen of lezen wat men wilde. Eten, brandstoffen en grondstoffen als metaal werden schaars. De Leidse Joden werden gearresteerd en gedeporteerd, de meesten van hen werden vermoord. Vele mannen werden als dwangarbeider naar Duitsland gestuurd.

Het dagelijks leven ging desondanks door: men vierde feest, trouwde, ging naar de bioscoop. Een kleine groep mensen accepteerde de bezetting niet en nam deel aan het verzet. Zij drukten illegale kranten, hielpen Joden en anderen onderduiken en vervalsten persoonsbewijzen en bonnen om dit allesmogelijk te maken. Dit gebeurde allemaal in de straten en huizen die er nu ook nog zijn. In deze app vind je het verhaal achter 40 gevels waar tijdens de oorlog iets bijzonders is gebeurd.

Show More

Tweede Wereldoorlog in Leiden Tags

Add Tags

By adding tag words that describe for Games&Apps, you're helping to make these Games and Apps be more discoverable by other APKPure users.

Additional Information

Advertisement
Similar to Tweede Wereldoorlog in Leiden
Comment Loading...
Ooops! No such content!
Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App