Tiada Alasan Jilid 1 icon

Tiada Alasan Jilid 1 APK

1 votes, 5.0/5

The description of Tiada Alasan Jilid 1

Tidak ramai orang mendapat kejayaan dengan tiba-tiba. Ramai yang bermula dari bawah dengan cara yang sangat sederhana, malah ada antaranya bermula dengan keadaan yang sangat daif. Penulis buku ini sendiri bermula dengan hanya pandai membaca dan menulis, malah tidak pun tamat peringkat sekolah menengah. Jauh sekali dari memiliki segulung diploma atau ijazah. Tanpa ada kemahiran atau wang yang banyak, itulah permulaan penulis ini.

Pada satu peringkat dalam hidup penulis ini, satu soalan mula ditanya iaitu, “Mengapa sesetengah orang lebih berjaya dari orang lain?” Pencarian jawapan kepada soalan yang ditanya itu telah mengubah hidup penulis.
Penulis telah membaca beratus-ratus buku dan rencana tentang kejayaan dan pencapaian. Didapati, jawapan kepada persoalan yang ditanya tadi telah ditulis dan dibincang lebih dari 2,000 ribu tahun lagi. Bermacam sebab dan cara telah ditunjukkan untuk kita kutip dan amalkan.

Satu daripada sebab yang dipersetujui oleh ahli-ahli falsafah, pakar dan guru adalah pentingnya sifat disiplin diri. Disiplin diri merupakan satu perkara yang mesti ada untuk menahan diri dari membuat alasan. Disiplin diri adalah kunci kepada pintu keluar dari gelembung ‘nanti’ yang memerangkap kita. Ianya bukan sahaja kunci kepada pintu keluar, malah merupakan kunci kepada kehidupan yang lebih baik dan pembawa kejayaan. Tanpanya, tiada kejayaan akan dapat dicapai. Jika tercapai pun, tidak akan kekal lama.

Pembentukan peribadi dengan disiplin diri telah mengubah hidup penulis dan ianya boleh mengubah hidup pembaca yang budiman juga. Penulis berterusan mencabar diri untuk mencapai sesuatu telah membawa kepada kejayaan di dalam bidang jualan dan pengurusan. Penulis telah menyambung pelajaran dalam umurnya sekitar 30an sehingga berjaya mendapat ijazah. Banyak masa dan pengorbanan telah dibuat untuk mencapai impian itu. Semuanya dengan disiplin diri. Penulis juga telah mengimport kenderaan Suzuki yang pertama ke Kanada, membuka 65 pusat pengedar dan menjual kenderaan bernilai $25 juta dollar. Itu juga telah dimulakan tanpa ada apa-apa asas mahupun pengetahuan tentang industri permotoran. Penulis melakukan semua itu dengan disiplin diri dan keazaman untuk belajar apa yang harus diketahui. Kemudiannya, menggunakan apa yang dipelajari apabila perlu pada masa yang sesuai.

Penulis juga menceburkan diri dalam bidang pembangunan hartanah tanpa ada apa-apa pengetahuan dan pengalaman. Berbekalkan disiplin diri untuk belajar dan bekerja keras, penulis telah berjaya membina pusat membeli-belah, taman industri, bangunan pejabat dan taman-taman kediaman.

Dengan disiplin diri juga, penulis telah membuka pusat latihan, pejabat jururunding, menjadi penceramah, penulis, membuat rakaman dan pengedaran. Buku-buku, buku audio, video, seminar dan program latihan penulis telah terjual lebih $500 juta dalam 36 bahasa di 50 buah negara. Kesemuanya itu diiringi dengan disiplin diri yang tinggi bagi menjamin kejayaan setiap satunya.

Penulis mendapati bahawa kita boleh mencapai apa sahaja matlamat yang kita tetapkan jika kekal berpegang pada disiplin diri. Terus buat perkara yang harus dibuat dan tidak berputus asa dengan mudahnya.

Show More
Tiada Alasan Jilid 1 APK Version History
Request Tiada Alasan Jilid 1 UpdateRequest Update
Tiada Alasan Jilid 1 1.0 for Android 4.0.3+ APK Download

Version: 1.0 (1) for Android 4.0.3+ (Ice Cream Sandwich MR1, API 15)

Update on: 2016-09-05

Signature: 9edf7fe12ed2a2472fb07df1e398d1039b9d2f5d Tiada Alasan Jilid 1 1.0(1) apk safe verified

APK File SHA1: a00a27c92e2b8a05596cbc564e8583602810e807

Download APK(6.6 MB)

Similar Or Related
Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App