Tesin: Antologija... (promo) icon

Tesin: Antologija... (promo) APK

5 votes, 3.0/5

The description of Tesin: Antologija... (promo)

Srđan V. Tešin: Antologija najboljih naslova (promotivno izdanje - skraćena verzija)

Ovo je jedno od promotivnih izdanja knjiga na našoj ponudi - nudimo Vam priliku da knjige naših autora "probate" pre nego što ih kupite - slobodnim preuzimanjem i čitanjem odabranih poglavlja.

O delu:

Tešin nam otkriva istinsku moć rečenice: ona je mini-fragment koji korespondira sa makrokosmosom romana. Žanrovski, tematski i formalno, Tešinova knjiga je negde na sredokraći između Heraklita i hiperteksta.
Vladislava Gordić Petković

Tipično za uspele izdanke savremene istoriografske proze: autor koristi potvrđene istine kao model za „prerušavanje“ činjenica, čime utvrđuje razliku između istinskog i lažnog da bi je, uverljivošću postupka, učinio nebitnom.
Igor Marojević


O autoru:

Srđan V. Tešin (Mokrin, 1971) objavio je devet knjiga:
„Coated brain / Pohovani mozak“ (drama, dvojezično), „Sveto Trojstvo Georgija Zecowskog“ (poezija), „Sjajan naslov za pantomimu“ (priče), „Antologija najboljih naslova“ (roman), „Kazimir i drugi naslovi“ (roman), „Kroz pustinju i prašinu“ (roman), „Kuvarove kletve i druge gadosti“ (roman), „Alternativni vodič kroz Vavilon“ (izabrane kolumne, priredio Neven Ušumović), „Ispod crte“ (pripovetke).

Sa Davidom Albaharijem priredio tematsku antologiju savremene srpske priče „Starost“ (Arhipelag, Beograd, 2012). Roman „Kuvarove kletve i druge gadosti“ preveden je na slovenački 2009. godine („Kuharjeva prekletstva in druga grozodejstva“, Aleph, Ljubljana, prevod Sonja Polanc) i 2012. godine na makedonski („Kletvite na gotvačot i drugi gadosti“, Ikona, Skoplje, prevod Jasmina Aleksova).
Roman „Kroz pustinju i prašinu“ preveden je na nemački 2012. godine („Durch Wüste und Staub – Ein Abenteuerroman“, Drava Verlag, Klagenfurt, Österreich, prevod Elena Messner).
Dobitnik je književne stipendije „Borislav Pekić“ za 2004. godinu za roman „Kuvarove kletve i druge gadosti“. Dobitnik je Nagrade Društva književnika Vojvodine za knjigu godine, za zbirku pripovedaka „Ispod crte“ (2011). Zastupljen je u domaćim i inostranim antologijama i izborima iz srpske savremene književnosti. Proza mu je prevođena na francuski, engleski, nemački, poljski, češki, makedonski, mađarski, albanski i slovenački jezik. Glavni i odgovorni urednik književnog časopisa „Severni bunker“ (Kikinda).

Živi u Kikindi.

Show More
Tesin: Antologija... (promo) APK Version History
Request Tesin: Antologija... (promo) UpdateRequest Update
Tesin: Antologija... (promo) 1.0 for Android 1.6+ APK Download

Version: 1.0 (1) for Android 1.6+ (Donut, API 4)

Update on: 2016-08-31

Signature: 8d46ca49ea7715fa080f9acdc1a1f8e780fbd344 Tesin: Antologija... (promo) 1.0(1) apk safe verified

APK File SHA1: 28c3003177082ddaedc61c3fb2690007bb6ce265

Download APK(201.3 KB)

Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App