Svenska Bibeln icon

Svenska Bibeln APK

1 votes, 5.0/5
  • Author:

    Jack Sparroww

  • Latest Version:

    2.0

  • Publish Date:

    2015-03-15

The description of Svenska Bibeln

Svenska Bibeln


Bible är inom kristendomen en fastställd samling skrifter av alldeles särskild betydelse och därför kallad ”helig skrift”. Ofta är skrifterna samlade i en bok, Den Heliga Skrift, uppdelad i två delar, Gamla Testamentet och Nya Testamentet. De skrifter som inom kristendomen kallas Gamla Testamentet är i Bibeln inom judendom samlade till en fastställd samling kallad Tanakh eller den Hebreiska Bibeln.
Ingen som läser Bibeln gör det utan att ha någon förhandsinställning, genom kulturell påverkan eller genom religiös tro av något slag. Detta kallas bibelsyn.
Det Gamla testamentet är Bibelns äldsta del, som innehåller berättelserna om jordens skapelse och Israels folks tidiga historia före Jesu födelse, dess lagsamlingar, poesi och profetiska litteratur.
Det Nya testamentet utgör Bibelns andra del och behandlar huvudsakligen Jesu liv och de kristna den närmaste tiden därefter, samt vad som kommer att ske framöver innan och i och med denna tidsålders slut (huvudsakligen Uppenbarelseboken).
De judiska heliga skrifterna, som ingår i Gamla Testamentet, utkristalliserades efter hand som fasta textsamlingar. I Nya Testamentet omtalas dessa skrifter vanligen som ”Skriften” eller som ”Lagen och Profeterna”. De nytestamentliga författarna, som skriver på grekiska, citerar dem ofta via en redan befintlig grekisk översättning, Septuaginta. I den tidiga kristna kyrkan lästes "lagen" och "profeterna" utifrån övertygelsen att dessa texter egentligen handlade om Jesus Kristus. Efterhand kom också ett antal skrifter som erkändes vara skrivna av apostlarna eller deras nära medarbetare att spridas och läsas offentligt i de kristna kyrkorna. De fyra evangelierna, ett antal brev av Paulus och andra apostlar, och ytterligare några texter kom så småningom att ingå i den kristna kanon. Därav namnet Nya Testamentet och Gamla Testamentet som i vissa praktverk kom att samlas i en och samma bok. Beteckningen ”Skrifterna” kunde då även användas om de apostoliska texterna i kanon. Om hur Bibeln blev Bibeln kallas kanonhistoria. Bibelns skrifter har alltså tillkommit under en mycket lång tid, de äldsta från cirka 900 f.Kr.[1]Hur man betraktar Bibeln kallas bibelsyn. Bibelsynen är av avgörande betydelse för förståelsen av Bibeln och för hur Bibeln används. Det vetenskapliga arbetet med Bibeln kallas bibelvetenskap. Bibelns roll som grundläggande element i en livsförståelse och som rättesnöre för en livsföring har medverkat till att den blivit spridd över hela världen, och anses vara den mest spridda och sålda boken någonsin.[2] Moderna översättningar har uppemot 1200 kapitel.

Show More
Svenska Bibeln APK Version History
Request Svenska Bibeln UpdateRequest Update
Svenska Bibeln 2.0 for Android 2.2+ APK Download

Version: 2.0 (2) for Android 2.2+ (Froyo, API 8)

Update on: 2015-11-03

Signature: 6e2fbdff8d0a70677fa86b7b94032669c6575dd8 Svenska Bibeln 2.0(2) apk safe verified

APK File SHA1: 262c38438cbb1138f03f1d6bee7bbee26a0b0e45

Download APK(5.9 MB)

Similar Or Related
Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App