We use cookies and other technologies on this website to enhance your user experience.
By clicking any link on this page you are giving your consent to our Privacy Policy and Cookies Policy.
Kunskap om individen icon

Kunskap om individen

1.3.0 for Android

The description of Kunskap om individen

Appen innefattar ett interaktivt kartläggningsmaterial med syfte att identifiera individuella svårigheter, färdigheter och intressen i vardagliga aktiviteter hos personer med kognitiv funktionsnedsättning.

Appen kan användas för att underlätta samarbetet i personalgrupper och hålla en röd tråd kring det praktiska lärandet om intellektuell funktionsnedsättning och dess konsekvenser i vardagen. Med förhoppning att bli mer väsentlig i det pedagogiska arbetet att kompensera svårigheter och definiera meningsfullhet utifrån personens egen definition.

För att på bästa sätt tillämpa denna app hänvisar vi till boken ”Pedagogiskt arbets- och förhållningssätt i omsorg för personer med intellektuell funktionsnedsättning (PFA)”. Appen kan naturligtvis användas fritt utan att ha läst ovanstående bok och även som ett verktyg i arbetet runt personer oavsett kognitiv funktionsnedsättning.

Kort om arbetssättet
Pedagogiskt förhållnings- och arbetssätt innebär att stödja personen, som hon/han är i situationen, i sin tillvaro. Kort beskrivet innebär det att utgå från varje persons färdigheter och specifika svårigheter, för att skapa förutsättningar till en tillvaro där personens färdigheter används och svårigheter kompenseras. Att arbeta enligt PFA vill vi beskriva som ett hantverk i att stödja personer med intellektuell funktionsnedsättning. Att arbeta enligt PFA innebär inte att arbeta i projekt dvs. något som har en början och ett slut. PFA har inget slut utan det är ett förhållningssätt och en inställning att arbetet och verksamheten är i ständig utveckling. PFA innebär anpassning, men det är du som personal som anpassar ditt bemötande, ditt förhållningssätt och miljön för personen som har intellektuell funktionsnedsättning. Det är ett ständigt pågående arbete, för att skapa en meningsfull tillvaro, utifrån personens egen definition. Ofta handlar det om att införa anpassade och självständiga aktiviteter i personens vardag. 

Kort om boken:
Boken innehåller en beskrivning av PFA, tillämpning av PFA och en teorianknytning till Aaron Antonovskys teori om hälsa (Antonovsky, 1987). Utbildningscenter Autism har under många år gett grundutbildningar om Ett pedagogiskt arbetssätt anpassat till personer med diagnos inom autismspektrum. Utbildningarna har sitt ursprung från Division TEACCH, University of Chapel Hill, North Carolina i USA (Mesibov, Shea & Schopler, 2007) men är anpassade och vidareutvecklade till svenska förhållanden av Utbildningscenter Autism (L.Petersson, 2012). PFA är starkt inspirerat av »Ett pedagogiskt arbetssätt«, dock har anpassningar gjorts, dels utifrån en vidareutveckling och anpassning med tillämpning för personer som har intellektuell funktionsnedsättning. Därtill lägger PFA stor betydelse på personalens förhållningssätt samt förankring i den salutogena hälsoteorin (Antonovsky, 1987), med betoning på att personer som har intellektuell funktionsnedsättning ska uppleva KASAM. PFA är anpassat i sin tillämpning, till en bredare grupp under benämningen personer som har intellektuell funktionsnedsättning. PFA beskrivs utifrån sammanhanget kommunal omsorg (ofta benämnd LSS verksamhet) som också utgör utgångspunkten i de exempel som finns i boken och appen.
Show More

Kunskap om individen 1.3.0 Update

2018-09-30
- Förbättrad navigering
- Buggfixar
- Förbättrad prestanda
- Möjlighet att behålla påbörjad bedömning och aktivitetsanalys när man skapar en bedömning/aktivitetsanalys
Advertisement
Previous versions
 • V1.3.0 43.5 MB APK

  Kunskap om individen

  2018-09-30

  Kunskap om individen 1.3.0 (338)

  Update on: 2018-09-30

  Requires Android: Android 4.1+ (Jelly Bean, API 16)

  Signature: 88328539a894b9b9df654d215b07ecdf074fecb4 Kunskap om individen 1.3.0(338) safe verified

  File SHA1: f6d1b73fd3c66b1b01fad3f5c1f598154986a098

  File Size: 43.5 MB

  What's new:

  Download

Similar to Kunskap om individen
More From Eskilstuna kommun
Comment Loading...
Ooops! No such content!
Kunskap om individen Tags
Add Tags

By adding tag words that describe for Games&Apps, you're helping to make these Games and Apps be more discoverable by other APKPure users.

Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App