Kumpulan Kata Kata Lelaki Sejati Lengkap Terbaru icon

Kumpulan Kata Kata Lelaki Sejati Lengkap Terbaru APK

The description of Kumpulan Kata Kata Lelaki Sejati Lengkap Terbaru

Soleh dapat di definisikan sebagai seorang lelaki muslim yang beriman (mukmin), bersih dari segi lahir dan batinnya, mengambil makanan yang bersih dan halal(bukan dari sumber yang haram)serta senantiasa berusaha menjauhkan dirinya dari perkara perkara yang akan mendorong kearah maksiat dan menariknya ke jurang NERAKA yang amat dalam. Lelaki soleh juga ialah seorang lelaki yang senantiasa taat kepada Allah swt. dan RasulNya walau dimana sahaja mereka berada dan pada bagamana keada’anya. Kesolehan seseorang lelaki menjadi idaman setiap isteri

Selain itu lelaki sholeh juga merupakan insan insan yang senantiasa mendapat ujian dan cobaan daripada Allah swt. Para nabi nabi dan orang orang yang mulia Mereka menghadapi segala ujian tersebut dengan hati yang tabah dan tetap teguh dalam keimanan serta pendirian. Mereka tidak mudah menyerah kalah dari keganasan dan tekanan musuh.

Jika anda seorang wanita, carilah lelaki yang mempunyai perkataan dan sifat-sifat ini namun apabila anda seorang lelaki, jadilah seorang lelaki yang mempunyai sifat-sifat ini.
Show More
Advertisement
Comment Loading...
Be the first to comment.
Developer Console
Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App