Koptische kerk Amsterdam icon

Koptische kerk Amsterdam APK

  • Author:

    Reymon Zakhary

  • Latest Version:

    1.1.1.7

  • Publish Date:

    2014-12-03

The description of Koptische kerk Amsterdam

Sinds het begin van de jaren zestig wonen er Koptisch Orthodoxe christenen in Nederland. De eerste families kwamen hier om te studeren en om betere beroepsperspectieven te vinden. In de jaren zeventig kwamen veel studenten tijdens hun Egyptische zomervakantie naar Nederland, voor vakantiewerk in de landbouw, in fabrieken, in de horeca of auto handel. Sommigen wilden hier blijven en vestigden zich definitief in Nederland. Als een Koptisch Orthodoxe geestelijke toevallig in Nederland verbleef nam hij de gelegenheid waar om de Heilige Liturgie op te dragen. Tot 1976 vonden zo'n drie à vier Heilige liturgieën plaats.

In de jaren daarna begon het aantal Koptisch Orthodoxe families sterk toe te nemen. In 1976 bezocht wijlen bisschop Anba Markos, de Metropoliet van de Kopten in Frankrijk, Nederland. Hij maakte er kennis met de families en stelde vervolgens een officiële kerkelijke registratie op. Daarna kwam ook bisschop Anba Athanasius en een vader uit Parijs om de kerkleden te bezoeken. Eens in de twee maanden werd de Heilige Liturgie door hen gecelebreerd in een gehuurde kerk in Amsterdam.

Op 30 mei 1985 vestigde Vader Arsenious El Baramousy zich als eerste Koptisch Orthodoxe priester permanent in Amsterdam om de Kopten in Nederland van dienst te kunnen zijn. Hij was gestuurd door Zijne Heiligheid Paus Shenouda de derde, Paus van Alexandrië en de 117e opvolger van St. Marcus de Evangelist. Door zijn komst keken de Kopten uit naar een eigen kerk en zij spanden zich in om een geschikt gebouw te vinden. God leidde hen naar het huidige kerkgebouw in Amsterdam Noord. Op 2 oktober 1985 werd het koopcontract ondertekend en de kerk overgedragen. Op zondag 20 oktober 1985 droegen we de eerste Heilige Liturgie op in de nieuwe kerk en we waren blij met dit nieuwe Godshuis. Daarna waren we druk bezig om de kerk in Koptisch Orthodoxe stijl in te richten.Vanaf die tijd vonden er driemaal in de week Heilige Liturgieën plaats aangevuld met andere wekelijkse bijeenkomsten en activiteiten. We bouwden een iconostase, een kinderruimte, en een doopvont. Ook hingen we meer dan veertig iconen op, die in een tijdsbestek van twee jaar door de iconenschilder Adel Nasief speciaal voor de kerk ontworpen werden. We verrijkten het kerkinterieur met kroonluchters in moderne Koptische stijl en de kerkzaal en de aangrenzende vertrekken op de eerste verdieping werden vernieuwd. Daarnaast bouwden we nog een kleine kapel opgedragen aan de Heilige Mari Mina. Op vrijdag 21 februari 1992 knipte Zijne Heiligheid Paus Shenouda III zelf het openingslint van de kerk door en onthulde de Nederlandstalige gedenksteen, die speciaal voor deze gelegenheid gemaakt was. In het bijzijn van 1500 Kopten consacreerde Zijne Heiligheid in naam van de Heilige Maagd Maria met het Heilige Olie de kerk, het altaar, de iconen, de kapel Mari Mina, het doopvont en de andere kerkattributen. Naast de enthousiaste gelovigen waren er ook negen + geestelijke hoogwaardigheidsbekleders en 15 Koptisch orthodoxe priesters uit geheel Europa aanwezig.
Show More
Advertisement
Koptische kerk Amsterdam APK Version History
Request Koptische kerk Amsterdam UpdateRequest Update
Koptische kerk Amsterdam 1.1.1.7 for Android 2.3.4+ APK Download

Version: 1.1.1.7 (1) for Android 2.3.4+ (Gingerbread MR1, API 10)

Update on: 2015-12-29

Signature: 66994ca292c1a37ea9b827731b20cafe2ab21792 Koptische kerk Amsterdam 1.1.1.7(1) apk safe verified

APK File SHA1: 7d74c309cf3583bd185cf966f6b4b2c8304b06d1

Download APK(15.7 MB)

Comment Loading...
Be the first to comment.
Developer Console
Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App