Fractal, Η γεωμετρία των ιδεών icon

Fractal, Η γεωμετρία των ιδεών APK

  • Author:

    Automon Apps

  • Latest Version:

    11.0

  • Publish Date:

    2015-04-07

The description of Fractal, Η γεωμετρία των ιδεών

Δωρεάν εφαρμογή με όλα τα νέα του ψηφιακού περιοδικού fractal.
http://fractalart.gr

http://www.automon.gr/2014/08/Fractal.html

«Μπορεί το φτερούγισμα μιας πεταλούδας στη Νέα Υόρκη να προκαλέσει τυφώνα στο Πεκίνο;» Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ο Ταμπούκι σε μια από τις «Τρεις ασήμαντες ιστορίες χωρίς συμπέρασμα» αποτέλεσε από το 2009 εμμονή κι επαληθεύεται καθημερινά στη ζωή. Σε σημείο που να δημιουργήσει το fractal χρόνια μετά. Όπου χρόνος και χώρος, επιστήμες και τέχνες, αλληλεπιδρούν, καθορίζουν και ετεροκαθορίζονται, μεταμορφώνονται το ένα στο άλλο, γίνονται άλλο, εξάλλου όλα σε σχέση δεν είναι σ’ αυτή τη ζωή;«Όλα σε σχέση», σκεφτήκαμε και έγινε fractal.
Στην αρχή είχαμε μια επιθυμία, το ελάχιστο να ανήκει στο όλον. Και ένα όνομα. Στη συνέχεια, ο ένας «κολλούσε» τον άλλον. Ο Τάκης μας έδωσε το σταθερό ιστορικό πλαίσιο. Ο Γιάννης το μουσικό τέμπο. Ο άλλος Γιάννης, θα έδινε πρόσωπο στο απρόσωπο. Η Πέρσα θα ενώσει κουλτούρες. Ο Γιάννης μια εσάνς από rue des blancs manteaux. Η Δανάη, παρότι η μικρότερη ξεκινούσε από τις αρχές του είδους. Η Αγγελική με τα αρχαιολογικά της θ’ αναλάμβανε τη συνέχεια. Ο Διονύσης, θα ενώσει ποίηση, μαθηματικά και τέχνη. Ο Αλέξανδρος, μια υπόσχεση για την τεχνολογική εξέλιξη… κι όποτε ο ένας σκόνταφτε, σηκωνόταν ο άλλος. Οι δυο Γιάννηδες υπήρξαν και πράξη μαζί αλλά και υπόσχεση.
Ένα fractal μαζί σας κι εμείς υπό διαμόρφωση. Και για να το ορίσουμε κάπως, ένα κατ’ αρχάς διαδικτυακό περιοδικό όπου συνυπάρχουμε δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, δημιουργοί, επιστήμονες και πανεπιστημιακοί, παλιοί και καινούργιοι, γνωστοί και άγνωστοι φίλοι. Παραμένοντας ανοιχτοί όπως μόνο ένα παιδί, ενδεχομένως, στο ενδεχόμενο.
Το ζητούμενο, εκείνο το άρρητο και το άδηλο που συνενώνει τα πάντα: την ιστορία με την καθημερινότητα, την λογοτεχνία με τα μαθηματικά, τη χημεία με την ποίηση, την αρχιτεκτονική με τη μουσική, εμάς με εσάς. Σαν ένα fractal που συνεχίζεται από την γέννηση έως το άπειρο, ένα ανοιχτό πείραμα- αίνιγμα όπως ακριβώς είναι και παραμένει η ζωή.
Ελένη Γκίκα

――――――― ――――――― ――――――― ――――――― ―――――――

Το νέο ψηφιακό περιοδικό fractal γεννήθηκε από τις επιτακτικές ανάγκες μιας καθ” όλα εθελοντικής ομάδας συμπολιτών, απαλλαγμένης από κάθε υλική σκοπιμότητα, για περιγραφή και κατανόηση χαοτικών καταστάσεων που μας περιβάλλουν, μέσω των νέων διαδικτυακών μορφών έκφρασης και επικοινωνίας που σφραγίζουν τις μέρες μας. Καθώς η ελληνική κοινωνία αλλάζει ραγδαία, με ορατές ή όχι διαδρομές, στους βασικούς στόχους του είναι να συμβάλει, με διάφορους τρόπους, στη σύλληψη των νέων πραγματικοτήτων, τόσο με στοχασμούς και αναστοχασμούς για το χθες, όσο και με διαφορετικές προσεγγίσεις για το σήμερα. Από την ιστορία ως τη λογοτεχνία και από την τέχνη ως την επιστήμη.
Με την έννοια αυτή, και ως προς το περιεχόμενό του, φιλοδοξεί να καταστεί ένα πολιτισμικό πολυ-περιοδικό, που δεν κατατάσσεται σε κάποια κλασική θεματολογική κατηγορία.
Η λέξη fractal είναι δάνειο από την ομώνυμη θεωρία και τα γοητευτικά γεωμετρικά αντικείμενα, που χρησιμοποιούνται πια σχεδόν παντού. Προσφέρεται κατεξοχήν για την «ταυτότητα» του εγχειρήματος.
Τα fractal, ως μια γενίκευση των ευκλείδειων γεωμετρικών σχημάτων, έκαναν δυνατή την περιγραφή πολύπλοκων δομών. Το κυριότερο, όμως, είναι η βασική τους ιδιότητα, γνωστή ως αυτο-ομοιότητα. Δηλαδή, μια βασική δομή παραμένει η ίδια σε κάθε κλίμακα (από το πολύ μικρό ως το μεγάλο)· όπως οι ρώσικες κούκλες ματριούσκι...
Τακης Κατσιμάρδος

――――――― ――――――― ――――――― ――――――― ―――――――

Development of Android application by Automon (Antonis Panoris):
http://www.automon.gr
info@automon.gr
http://www.facebook.com/Automon
http://www.facebook.com/AutomonAndroid
https://plus.google.com/+AntonisPanoris
https://plus.google.com/+AutomonGr

Android Apps by Automon:
http://bitly.com/google-play-automon-apps

Android Books by Automon:
http://bitly.com/google-play-automon-books

Android Games by Automon:
http://bitly.com/google-play-automon-games

Android YouTubers by Automon:
http://bitly.com/google-play-automon-youtubers
Show More

What's new

2016-08-14
Αρχική Έκδοση
Advertisement
Fractal, Η γεωμετρία των ιδεών APK Version History
Request Fractal, Η γεωμετρία των ιδεών UpdateRequest Update
Fractal, Η γεωμετρία των ιδεών 11.0 for Android 4.0+ APK Download

Version: 11.0 (11) for Android 4.0+ (Ice Cream Sandwich, API 14)

Update on: 2016-08-14

Signature: 8ac55ec542a4f4509f6ceb954f65e79387c53069 Fractal, Η γεωμετρία των ιδεών 11.0(11) apk safe verified

APK File SHA1: 39659221fb64de68d441ed064b035b34aaf30d88

What's new: Αρχική Έκδοση

Download APK(5.5 MB)

Similar Or Related
Comment Loading...
Be the first to comment.
Developer Console
Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App