Bomenspotter Amsterdam icon

Bomenspotter Amsterdam APK

  • Author:

    2coolmonkeys

  • Latest Version:

    1.0

  • Publish Date:

    2013-11-04

The description of Bomenspotter Amsterdam

Met deze app laat de Gemeente Amsterdam zien wat de potentie van open data is.
Ook jij als gebruiker kan een bijdrage leveren aan de kennis over de huidige bomen door dit met ons te delen via de meldfunctie in de Bomenapp.
Het komt bijvoorbeeld soms voor dat bomen niet meer bestaan of dat er bestaand bomen zijn die nog niet op de kaart staan.
Al deze meldingen worden via de app direct op de website http://www.bomenapp.nl geplaatst.
Doe ook mee aan dit initiatief en leer samen met ons meer over de bomen in jouw gemeente.
Gemeente Amsterdam gebruikt de app om te onderzoeken wat mogelijk is met open data.
De meldingen worden bekeken, maar er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

De app is gebaseerd op het iepenbestand en het monumentale bomen bestand, te downloaden als open data via http://www.amsterdamopendata.nl

Powered by:
Gemeente Amsterdam
Amsterdam Economic Board
Netwerk Institute
De Waag
CitySDK

Met de komst van internet is er een wereldwijde trend ontstaan waarbij steeds meer informatie beschikbaar is gekomen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ook binnen de Europese Unie is het besef ontstaan dat het openbaar maken van bepaalde data bronnen interessante voordelen heeft.

Ook Nederlandse overheidsinstellingen, zoals de gemeente Amsterdam stellen daarom steeds meer data beschikbaar.
Het beschikbaar stellen van de data levert op zichzelf nog geen meerwaarde op.
Om de potentiële meerwaarde van de opengestelde data te realiseren dient deze toegepast te worden binnen de maatschappij.
Het combineren van de verschillende databronnen en publiceren via verschillende media kanalen speelt hierbij een belangrijke rol.

Linked Data
Bomenspotter maakt gebruik van het linked open data concept. Wil je weten hoe dit werkt? Tik op een van de rode punten op de kaart. Onder iedere rode punt staat een boom. Als je op een boom klikt, zoekt de technologie automatisch alle informatie bijeen. Via 'Wiki' kom je vervolgens van alles te weten over de boomsoort, via 'Berichten' kun je je eigen opmerking plaatsen' en via 'Streetview' ga je naar de Streetview-foto.

Wat doet 2CoolMonkeys met apps?
2CoolMonkeys bouwt sinds 2008 open data apps op maat en initieert onderzoek naar open data. 2Coolmonkeys heeft op deze wijze al veel waardevolle kennis in huis en heeft vooruitstrevende technologieën in huis voor het gebruik van open data voor apps.

Voor de presentatie van de open data in een app maakt 2CoolMonkeys vaak gebruik van kaart technologie zoals arcGIS online van esri. Als partner van esri worden wij vaak gevraagd om in opdracht van organisaties apps te bouwen waarin deze kaarttechnologie is verwerkt.

Linked open data
Als linked open data provider for apps maakt 2CoolMonkeys open data eenvoudig toegankelijk voor app bouwers wereldwijd. Als ervaren app bouwer weten we hoe we de open data het beste wereldwijd beschikbaar kunnen stellen aan andere app bouwers.

Databronhouders
De data die u als databronhouder beschikbaar stelt aan 2CoolMonkeys wordt voor een brede doelgroep van app bouwers toegankelijk gemaakt. Hiervoor breng 2CoolMonkeys geen kosten in rekening. De data wordt aangeboden via een API geschikt voor de smartphone waarmee deze direct geschikt is voor mobiel gebruik. Tevens is het mogelijk om eenvoudig databronnen met elkaar te combineren. Wilt u uw data dus een mobiele meerwaarde geven? Neem dan snel contact op met 2CoolMonkeys. [email protected]


2CoolMonkeys BV
Hooghiemstraplein 155
3514 AZ Utrecht
[email protected]
030-2766989

Show More
Bomenspotter Amsterdam APK Version History
Request Bomenspotter Amsterdam UpdateRequest Update
Bomenspotter Amsterdam 1.0 for Android 2.3.2+ APK Download

Version: 1.0 (1) for Android 2.3.2+ (Gingerbread, API 9)

Update on: 2016-07-31

Signature: 532073fe2c2bbcff5a32916d46dd724f28a5cafa Bomenspotter Amsterdam 1.0(1) apk safe verified

APK File SHA1: ba3320e4ea808b30d9fd4e7dda88f1f2b69484e5

Download APK(9.3 MB)

Similar Or Related
Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App