ASATSarawak2016 icon

ASATSarawak2016

1.0 for Android

The description of ASATSarawak2016

Aplikasi ini adalah untuk memudahkan para pegawai,kontinjen,AJK Pengelola dan pelbagai pihak yang memerlukan maklumat dengan kadar segera.Dengan aplikasi ini, para pengguna akan mudah mendapatkan maklumat yang diperlukan.

Di dalam aplikasi ini mengandungi 4 tab. Setiap tab mengandungi maklumat yang berbeza.

Tab 1: Utama
-Mengandungi maklumat asas program seperti pendahuluan,maklamat dan objektif program,tema,senarai penyertaan,tarikh,pengelola setiap dan sebagainya.

Tab 2: Senarai Kontinjen
-Mengandungi senarai nama lengkap setiap kontinjen yang menyertai karnival ini.Kandungan senarai ini dipaparkan dalam bentuk pdf. Para pengguna boleh membaca senarai nama peserta dengan cara membelek setiap helaian.Sekiranya pengguna ingin membesarkan teks bacaan, pengguna perlulah menekan 2 kali secara serentak.Selepas itu, paparan boleh dibesarkan dan dikecilkan.

Tab 3: Majlis Penutupan
-Mengandungi atur cara majlis penutupan rasmi karnival.

Tab 4: Keputusan Kejohanan
-Mengandungi keputusan lengkap kejohanan mengikut acara yang dipertandingkan.

****Akhir sekali, semoga aplikasi ini dapat memberi manfaat dan kemudahan kepada pegawai , peserta dan individu yang terlibat secara langsung atau tidak dalam karnival ini.

"MENJULANG PENDIDIKAN NEGERI SARAWAK"

Show More
Advertisement
Similar to ASATSarawak2016
Comment Loading...
Ooops! No such content!
ASATSarawak2016 Tags
Add Tags

By adding tag words that describe for Games&Apps, you're helping to make these Games and Apps be more discoverable by other APKPure users.

Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App