Aquaduct App (Phone) icon

Aquaduct App (Phone) APK

The description of Aquaduct App (Phone)

Ten oosten van Nijmegen ligt het lieflijke dorp Berg en Dal, in de gemeente Groesbeek. Berg en Dal ligt in een wondermooie omgeving met on-Nederlandse hoogteverschillen. De Romeinen hebben gretig gebruik gemaakt van dit landschap: hier boorden ze naar water voor hun legerkampen en bouwden een aquaduct om dat water met grote precisie naar Nijmegen te leiden.

Deze waterleiding bestond uit een houten goot. Die goot liep onder andere door drie gegraven dalen (Kerstendal, Louisedal en Mariënbosch) en over drie dammen (Swartendijk, Cortendijk en Broerdijk). Van de houten goot is niets teruggevonden, maar de dalen en dammen liggen nog altijd verscholen in het landschap, als indrukwekkend erfgoed van Romeinse ingenieurskunst. Samen vormen ze het grootste Romeinse monument van Nederland.

Deze Aquaduct app geeft door gebruik te maken van filmpjes, kaarten en een geluidsfragment boeiende informatie over de waterleiding. Hij is gebaseerd op de wandelroute die langs de waterleiding loopt, de Aquaductroute.

Show More
Comment Loading...
Be the first to comment.
Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App