Aman Palestin icon

Aman Palestin APK

6 votes, 4.3/5

The description of Aman Palestin

VISI

Menjadi sebuah badan yang menjadi sumber rujukan (Marji'iyyah) dengan mengambil peranan memberikan pertolongan (An-Nusrah) serta sokongan (Ad-Da'mu) kepada rakyat Palestin untuk menikmati kehidupan yang aman sejahtera dengan memiliki model institusi yang profesional dan berkualiti yang meraikan ketelusan, amanah dan kesungguhan (Jiddiyyah).


MISI

Menerapkan kesedaran dan keinsafan dalam hati sanubari umat Islam di Malaysia untuk membantu saudara mereka di Palestin sebagai satu ummah yang bersaudara, dan kepada yang bukan Islam sebagai rasa kemanusiaan yang tidak terbela sehingga kini.
Membina projek yang nyata di dalam pelbagai bidang di bumi Palestin untuk membantu mereka membina masa depan dan meneruskan kehidupan, disamping menampung keperluan-keperluan segera yang diperlukan.

Objektif

Antara matlamat utama ialah:
Memberikan kesedaran masyarakat berkaitan isu Palestin.
Mendapatkan dan mengumpulkan dana serta menyalurkan bantuan.
Menjalinkan hubungan dengan badan-badan kemanusiaan dalam dan luar negara.
Bekerjasama dengan badan-badan kerajaan dan NGO.
Merancang aktiviti secara bersepadu.
Menganjurkan siri-siri forum perbincangan.
Menerbitkan dan mengedarkan bahan-bahan sebaran am.

Aktiviti

Bagi memastikan objektif penubuhan Aman Palestin tercapai, pelbagai program dan aktiviti diadakan sama ada di Palestin atau kem-kem pelarian Palestin yang terdapat di Lubnan dan negara sekitarnya. Antara aktiviti-aktiviti yang telah dan akan dijalankan secara ringkasnya adalah seperti berikut:
Pembinaan Rumah Anak-Anak Yatim Palestin. Projek ini adalah satu usaha membangunkan rumah anak-anak yatim Palestin yang berada di Palestin ataupun di kem-kem pelarian mereka.
Bantuan Pelajaran Pelajar-Pelajar Palestin. Iaitu menyediakan bantuan pelajaran untuk pelajar-pelajar Palestin yang berada di dalam Palestin dan di kem-kem pelarian mereka.
Bantuan Sara Hidup Yatim Palestin. Projek ini bertujuan menyediakan bantuan sara hidup untuk anak-anak yatim Palestin yang berada dalam kemiskinan dan kemelaratan. Sehingga kini, Aman Palestin menguruskan bantuan sara hidup anak yatim di dalam Palestin dan Lubnan.
Projek Pembiayaan Keluarga Miskin dalam Palestin.
Projek Pertanian Sara Diri di Nablus.
Projek Berbuka Puasa. Menyediakan makanan berbuka puasa untuk pelarian, anak-anak yatim dan masyarakat Palestin.
Bantuan Perubatan Palestin. Bekalan ubat di Palestin tidak mencukupi ekoran sekatan Amerika dan sekatan apartheid Yahudi. Oleh itu projek ini adalah penting untuk menyediakan bekalan ubat yang diperlukan oleh rakyat Palestin.
Projek Qurban Aidil Adha Palestin. Projek ini adalah untuk membekalkan daging korban untuk pelarian, anak-anak yatim dan masyarakat Palestin sempena Hari Raya Aidil Adha.
Bantuan Hari Raya. Membekalkan makanan dan pakaian yang diperlukan oleh pelarian, anak-anak yatim dan masyarakat Palestin untuk menyambut Hari Raya.
Projek Ambulans bagi Klinik Hamzah.
Projek Pusat Kegiatan Anak-Anak Yatim.

Selain aktiviti-aktiviti dan projek di atas, Aman Palestin juga terlibat dalam melaksanakan projek-projek lain seperti Kafah Ibu Tunggal, Projek Pusat Latihan, Projek Pembinaan Pusat al Quran, Projek Pembangunan Sekolah Untuk Anak-Anak Pelarian dan Yatim Palestin, Projek Bantuan Pakaian & Beg serta Projek Pakaian Musim Sejuk.


Kerjasama

Aman Palestin menjalankan kerjasama dengan institusi-institusi kerajaan, institusi swasta, syarikat korporat, sekolah-sekolah, masjid-masjid, badan-badan kebajikan dan badan-badan bukan kerajaan (NGO) di dalam dan luar negara bagi mencapai objektifnya.


Penutup

Kerjasama daripada semua pihak untuk menjayakan cita-cita suci lagi murni ini amatlah dihargai. Hanya ganjaran daripada Allah Ta'ala jua yang selayaknya dan kami bagi pihak rakyat Palestin yang amat-amat memerlukan bantuan mengucapkan jutaan terima kasih.

Show More
Aman Palestin APK Version History
Request Aman Palestin UpdateRequest Update
Aman Palestin 4.1.13 for Android 2.3.4+ APK Download

Version: 4.1.13 (4113) for Android 2.3.4+ (Gingerbread MR1, API 10)

Update on: 2016-10-12

Signature: 29dedc0e107145215ed6fdc479541f16d164daad Aman Palestin 4.1.13(4113) apk safe verified

APK File SHA1: 2678883b21dde1517181e2ad365a38fb9f96b773

Download APK(7.3 MB)

Aman Palestin 4.1.11 for Android 2.3.4+ APK Download

Version: 4.1.11 (409) for Android 2.3.4+ (Gingerbread MR1, API 10)

Update on: 2016-07-03

Signature: 29dedc0e107145215ed6fdc479541f16d164daad Aman Palestin 4.1.11(409) apk safe verified

APK File SHA1: 80cca50cd24243599d17faa8c5135cd7b7f8179a

Download APK(6.3 MB)

Similar Or Related
More From Developer
Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App