Молитвеник Лопушански манастир icon

Молитвеник Лопушански манастир

1.4 for Android

The description of Молитвеник Лопушански манастир

Този молитвеник е създаден със съдействието на Архимандрит Христодул – игумен на Лопушански манастир „Свети Йоан Предтеча“ – с. Георги Дамяново.
„Лопушански молитвеник“ е сборник с над 300 молитви и акатиси.
Обърнато е внимание на покаянието, както и на най-често нарушаваната Първа Божия заповед – „Да нямаш други богове“.
Включени са умилителни църковни песнопения, които работят офлайн и създават молитвено настроение в човека.
Също така имо множество икони, които са тематично свързани с молитвите и акатисите.
Иконите се установяват автоматично под текста на молитвата, като по този начин предстоите пред съответната икона.

Непрестанно се молете!
(1 Сол. 5:17)
МОЛИТВАТА - ДИХАНИЕТО НА ДУШАТА
Молитвата е съкровено общуване на човека с Бога, възнасяне на ума и сърцето и път към Него, главно дело на християнския живот и непобедима победа, ограда и защита от всички вражески нападения. В нея той открива пред Бога своето покаяние, сърдечните си желания, немощи, молби и въздишки, благодари Му и Го прославя. Молитвата ни е заповядана: Не се грижете за нищо, но във всичко чрез молитва и моление с благодарност откривайте пред Бога своите просби (фил. 4:6; Кол. 2:6, 7). И още: Винаги се радвайте. Непрестанно се молете. За всичко благодарете; защото такава е спрямо вас волята Божия в Христа Иисуса. (1 Сол. 5:16-18).
Молитвата е пребиваване и съединяване на човека с Бога, утвърждаване на света, примиряване с Бога, предвкусване на бъдещото блаженство. „За онзи, който истински се моли, молитвата е съд, съдилище и престол на Съдията преди Страшния Съд“ - пише преподобни Йоан Лествичник. Тя привлича Божията милост и изпросва прошка за греховете, укрепява в изпитанията и скърбите, укротява гнева, води до духовно преуспяване, просвещава ума, очиства сърцето, освещава всяко дело и целия живот, утешава и развеселява душата, прави я небесно жилище и вместилище на целия свят, на всички, за които тя се моли с любов. В молитвата човекът се уподобява на Ангелите и Светиите.
Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите (Мат. 7:7). Да вярваме в думите на Господа, защото Той е верен.
С молитва да изпросваме Божията помощ и Божието благословение, за да се осветим - и ние самите, и целият ни живот. И да бъде според думите на свети апостол Павел:
Винаги се радвайте. Непрестанно се молете. За всичко благодарете; защото такава е спрямо вас волята Божия в Христа Иисуса. Духа не угасяйте.
Какво казват светците за молитвата?
- Бог повече желае ние самите да Го молим за нашите прегрешения, отколкото другите заради нас. (Св. Йоан Златоуст)
- Предмет на нашата молитва трябва да бъдат неща духовни и вечни, а не временни и веществени. Основната и първоначална молитва трябва да се състои от прошения за прошка на греховете (Св. Игнатий Брянчанинов)
- Не забравяйте, че силата (на молитвата) не е в думите, а в мисълта и в чувството. (Св. Теофан Затворник)
- Който може усърдно да се моли, той е най-богат от всички, макар и да е най-беден; и който не прибягва към молитвата, той дори да седи и на царския трон, е най-беден от всички. (Св. Йоан Златоуст)
- Както тялото ни, ако в него я няма душата, е мъртво и зловонно, така и душата, която не се подтиква към молитва, е мъртва, нещастна и зловонна. (Св. Йоан Златоуст)
- Плодовете на искрената молитва са тези: простота, любов, смиреномъдрие, постоянство, незлобие. (Преп. Макарий Египетски)
Show More

Молитвеник Лопушански манастир 1.4 Update

2018-08-22
Поддръжка на нови версии на Android
Advertisement
Previous versions
Similar to Молитвеник Лопушански манастир
Comment Loading...
Ooops! No such content!
Молитвеник Лопушански манастир Tags
Add Tags

By adding tag words that describe for Games&Apps, you're helping to make these Games and Apps be more discoverable by other APKPure users.

Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App