Мидълмарч icon

Мидълмарч APK

  • Author:

    Books Forge

  • Latest Version:

    2.0

  • Publish Date:

    2016-08-01

The description of Мидълмарч

Малко писатели са опитвали да нарисуват толкова всеобхватна картина на своето време, каквато създава Джордж Елиът със своя безспорен шедьовър. Тя не оставя незасегнат дори най-беглия аспект на обществения живот в малкото градче Мидълмарч в Централна Англия в периода 1830–1832 година. Джордж Елиът разгръща повествованието си в две успоредни направления, които постоянно се пресичат – съдбата на изпълнената с идеалистични намерения и оптимизъм Доротия, която, вместо да се омъжи за заможния земевладелец сър Четам, за когото е сгодена, решава да се обвърже с педантичен учен, който според нея се труди над гениална творба – „Ключ към митологиите“. Доротия решава да му помогне във великото начинание и да сподели интелектуалния живот на съпруга си. Втората линия на повествованието проследява нещастния семеен живот на амбициозния лекар Лидгейт и вулгарната Розамонд Винси. На този фон Джордж Елиът тъче богато платно, изпъстрено с драматични обрати и разкази за любов, смърт, предателство и прошка. Благодарение на нейното остро психологическо прозрение произведението звучи напълно съвременно и кара Вирджиния Улф да възкликне: „Един от малкото английски романи, написани за зрели хора“. Всеки, докоснал се до него, ще усети присъствието на голямата световна литература.

„Мидълмарч“ – панорама на бурна епоха

• „Мидълмарч“ е един от малкото английски романи, написани за зрели хора.“ Вирджиния Улф (1925)

• „Никой друг английски роман не може да се мери с „Мидълмарч“ по своята всеобхватност и интелектуална сила. Съвременните писатели вероятно трудно биха могли да се поучат толкова много от друг викториански автор, както от Джордж Елиът.“ В. С. Причет (1946)

• „В „Мидълмарч“ геният на Джордж Елиът се проявява в проникновения анализ на индивида.“ Ф. Р. Лийвис (1948)

• „В някои отношения „Мидълмарч“ е най-впечатляващият роман на английски език и е възможно да се сравнява с произведенията на Толстой… Бъдещите писатели все по-често ще се обръщат към „Мидълмарч“, както към никой друг английски роман.“ Арнолд Кетъл (1951)

• „Романът „Мидълмарч“ е една истинска съкровищница от детайли.“ Барбара Харди (1967)

•„Джордж Елиът съумява да постигне съвършена пропорция в един огромен роман като „Мидълмарч“.“ А. Е. С. Вайнър (1971)

• „В лицето на Джордж Елиът жените са създали най-великия англоезичен писател досега.“ Мартин Еймис (2010)

•„Мидълмарч“ е вероятно най-великият английски роман.“ Джулиан Барнс (2011)

Изложените по-горе мнения на изтъкнати писатели и критици от различни епохи показват, че популярността на Джордж Елиът и шедьовъра й „Мидълмарч“ не помръква. Изявени съвременни английски творци като Мартин Еймис и Джулиан Барнс потвърждават тезата на Причет и Кетъл, че Елиът ще е високоценена писателка сред идните поколения британски автори. Нещо повече, през 2006 г. критичката Карън Чейс издава обзорната книга „Мидълмарч през ХХІ век“, където разглежда романа преди всичко като „отворен текст“, подлежащ на най-различни интерпретации от съвременна гледна точка. „Мидълмарч илюстрира възгледа на Елиът – заявява тя, – че тълкуванията може да са неограничени на брой.“ Не е случайна и друга висока оценка – романът е включен в книгата Първите десет (The Top Ten, 2007), под редакторството на Дж. Пидър Зейн, в която се разглеждат десетте най-значителни литературни творби за всички времена, избрани с гласовете на 125 утвърдени съвременни писатели. Оттук естествено възниква въпросът какви са особеностите на романа, които го правят непреходен.

Show More
Мидълмарч APK Version History
Request Мидълмарч UpdateRequest Update
Мидълмарч 2.0 for Android 4.0+ APK Download

Version: 2.0 (201605272) for Android 4.0+ (Ice Cream Sandwich, API 14)

Update on: 2016-08-24

Signature: 36b3989c80fc1d4e86b2ec69e7e8bc1bd2763b83 Мидълмарч 2.0(201605272) apk safe verified

APK File SHA1: ec34601dcd41fc24d1db460ab3a6be14698f640d

Download APK(9.4 MB)

Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App