Οδηγός Εξομολογήσεως icon

Οδηγός Εξομολογήσεως APK

16 votes, 4.7/5
  • Author:

    galilea.gr

  • Latest Version:

    2.0

  • Publish Date:

    2016-04-19

The description of Οδηγός Εξομολογήσεως

ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ ΒΟΗΘΟΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΩΣ

Ποιός απ’ τους ανθρώπους εξουσιάζει τη ζωή του;
Κανείς γιατί όλοι μας πεθαίνουμε.
Άρα είναι ανόητο να μιλούμε για το που υπάρχει ζωή και που δεν υπάρχει. Ούτε μπορούμε να λέμε ότι μας αρέσει αφού δεν είμεθα εμείς τα αφεντικά της ζωής.
♦Ποιός απ’ τους ανθρώπους εξουσιάζει τον εαυτό του;
Κανείς, αφού δεν βρεθήκαμε στον κόσμο αυτό επειδή εμείς το θέλαμε ούτε όπως και όταν το επιθυμήσαμε, αλλά άλλος μάς πρόσφερε την ύπαρξη και τον τρόπο υπάρξεως.
Επομένως και άλλος είναι το αφεντικό του εαυτού μας και σ’ αυτό θα δώσουμε λογαριασμό για το πώς διαχειρισθήκαμε αυτά που μάς έδωσε. Είναι δε ανόητο να νομίζουμε ότι είμαστε τα αφεντικά του εαυτού μας αφού δε μπορούμε να δώσουμε καμία εντολή στο ρυθμό της καρδιάς μας ή στα γαστρικά υγρά μας ή να ελέγξουμε έστω και μια μπουκιά ψωμιού μέσα στο στομάχι μας κ.α.
♦Ποιός από τους ανθρώπους μπορεί να πει ότι είναι το αφεντικό της δημιουργίας;
Κανείς, διότι μόνο ο δημιουργός γνωρίζει το δημιούργημά του και το κάνει ό,τι θέλει, ενώ ο άνθρωπος ελάχιστα γνωρίζει από τον κόσμο στον οποίο ζει και τον περιβάλλει.
Άρα ο δημιουργός αυτής της δημιουργίας είναι και το αφεντικό της και είναι ανόητο να νομίζουμε ότι μπορούμε να την κάνουμε ο,τι θέλουμε χωρίς να δώσουμε λογαριασμό στο αφεντικό της.
♦Ποιός από τους ανθρώπους μπορεί να πει ότι είναι ελεύθε¬ρος να κάνει ό,τι θέλει;
Κανείς γιατί είμαστε δούλοι του χρόνου, του τόπου και του τρόπου με τον όποιον υπάρχουμε σ’ αυτόν τον κόσμο.
Άρα οποίος προσπαθεί να πει ότι είναι ελεύθερος είναι δούλος αυτής της ιδέας, διότι αυτός που είναι πραγματικά κάτι δεν χρειάζεται να το αποδείξει, όπως δεν χρειάζεται να αποδείξεις ότι είσαι άνθρωπος και όχι ελέφαντας, διότι ο τρόπος υπάρξεως το αποδεικνύει και αναπαύεσαι μ’ αυτό.
Αφού λοιπόν την ζωή μας, τον εαυτό μας και την δημιουργία δεν τα εξουσιάζουμε, ούτε είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε τον τρόπο υπάρξεως στον κόσμο αυτό και ακόμη αφού το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι το να διαχειριζόμαστε ό,τι βρήκαμε, τότε γιατί να μην αναζητήσουμε αυτόν που εξουσιάζει την ζωή μας, αυτόν που εξουσιάζει τον κόσμο στον όποιο ζούμε, αυτόν που μας υποδεικνύει το πώς να διαχειρισθούμε αυτά που μάς έδωσε και να τα εφαρμόσουμε;
Ο απ. Παύλος λέγει ότι ο άνθρωπος πλάσθηκε μεν από τον Θεό με τεράστιες δυνατότητες, ως αντίγραφο δικό Του, αλλά με μία προοπτική. Τις δυνατότητες αυτές να τις αξιοποιήσει ο άνθρωπος όπως θέλει, αλλά μόνο για τη διάπραξη του αγαθού «αὐτού γάρ ἐσμεν ποίημα, κτισθέντες ἐν Χριστώ Ἰησού ἐπὶ ἔργοις ἀγαθοίς, οίς προητοίμασεν ὁ Θεὸς ἵνα ἐν αὐτοίς περιπατήσωμεν» Έφ.2.10.
Αν ήμασταν ελεύθεροι να κάνουμε ο,τι θέλουμε ή αν μάς εδίδετο η δυνατότητα να διαλέξουμε ανάμεσα στο καλό και στο κακό, τότε γιατί να τιμωρούμεθα αφού είμαστε ελεύθεροι να διαλέξουμε ο,τι θέλουμε;


Οδηγός Εξομολογήσεως

galilea.gr

Ενοριακή Συντροφιά Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου Λαρίσης

Show More
Οδηγός Εξομολογήσεως APK Version History
Request Οδηγός Εξομολογήσεως UpdateRequest Update
Οδηγός Εξομολογήσεως 2.0 for Android 2.1+ APK Download

Version: 2.0 (2) for Android 2.1+ (Eclair MR1, API 7)

Update on: 2016-09-05

Signature: fad6a80d5501fd358b26302d4678771eef324389 Οδηγός Εξομολογήσεως 2.0(2) apk safe verified

APK File SHA1: d02dfc1f94d0f596cfd6c7a7a8fba69621746cf4

Download APK(3.4 MB)

Popular Apps In Last 24 Hours
Download
APKPure App